Det multikulturella samhället - en uppgörelse

Det multikulturella samhället är en dröm som i huvudsak närs av två grupper:
  • Socialister/marxister som vill visa att alla människor är lika, bara de placeras i samma miljö. Det yttersta argumentet mot klassamhället då det per definition inte skulle finnas några klasser, bara olika gatuadresser som leder till framgång av olika grad.
  • Liberaler som vurmar för USA och vill ha det likadant i Sverige. Man har inte förstått skillnaden på den invandring som byggt USA och den som äter upp Sverige inifrån. Man är också okunnig om de stadsdels- och kvartersenklaver som vi kan kalla New York-integrationen.

Det multikulturella samhället har aldrig funnits och är svårt att definiera, mycket lättare då att lansera, helst i svepande utopiska ordalag. Jag försöker sammanfatta vad jag sett av det multikulturella samhället som det lanserats fram till nu:

Alla länders kulturer är mer spännande och rikare och bättre än den svenska. Får vi hit dem så blir allt bättre.

Denna fas, låt oss kalla den fas 1, har sitt ursprung i det destruktiva socialistiska samhällsklimat som rådde under 70-talet. Ett hopp om samhällsupplösning och kommunistisk nystart närde retoriken men långt ifrån alla som propagerade förstod det. Ett utmärkande drag var att den svenska kulturen var den enda som innehöll negativa drag, inga andra kulturer innehöll något dåligt och ju längre bort från Sverige kulturerna härstammade desto bättre var de. Påstod någon att något var negativt med en folkgrupps kultur så viftades det i bästa fall bort som okunskap, i värsta fall som rasism.

Alla länders kulturer fungerar sida vid sida och skapar ett större värde sammanslagna än på egen hand, titta bara på USA.


Denna fas, fas 2, har sitt ursprung i det nyliberala samhällsklimat som fick fotfäste i Sverige under 90-talet under och efter den ekonomiska krisen. Den är en uppgörelse med ett styre som cementerats till handlingsförlamning av en otidsenlig ideologi. Man vill att ens liv ska vara som på sitcom-TV där etnoplurala grannar kan träffas hemma hos varandra och dricka produktplacerad öl, prata fort och skratta tillsammans. Naturligtvis ingår ett stort hus med pool och flera bilar i paketet. Det man missar, eller medvetet blundar för, är att det enda som långsiktigt bygger välfärd är hårt arbete, i stället vill man att sänkta skatter och multikultur ska bygga den amerikanska drömmen i Sverige. Jag antar att färäldraledighet: 0, semesterdagar: max 15, a-kassa: 0, anställningstrygghet: 0, etc etc, känns för jobbigt personligen och är politiskt svårsålt.

Det multikulturella samhället, liksom det kommunistiska, kommer aldrig fungera eftersom det strider mot människans natur. Det multikulturella samhället faller på att i människans natur ligger det ett krav på grupptillhörighet och det första naturliga valet för en invandrare är att ty sig till sina egna, det vill säga sitt folk från sitt forna hemland. När en grupp väl cementerats gör den allt för att bestå, hur kontraproduktivt det än är för den enskilde individen. Denna kraft skapar nationella eller etniska enklaver; se på svenskar som bosätter sig i Spanien. Bosätter de sig i slutna områden och hur integrerade är de? 1) Ja, det blir enklast så och 2) inte alls.

Decennierna från 1970 fram till dags dato kommer att gå till historien som de årtionden då det var helt i sin ordning att fullständigt förändra en nations etniska, religiösa och demografiska sammansättning, men om någon ville sätta upp en billboard i centrala Stockholm, ja då blev det ett herrans liv för 'det förstör Stockholms skyline'. Eller varför inte: 'Taknocksfobikernas tidevarv'?.

Kommentarer
Postat av: Abir

Undrar varför du lägger ner så himla mcket tid på att försvara något som inte ens du tror på? Om du inte tror på mångkultur så menar du att man inte ska resa till andra länder, inhämta inspiration från andra länder, att det man föds till det borde man hålla sig till.

Som liberal är det viktigt för mig att jag inte hålls ansvarig för något jag föds i utan det jag ska hållas ansvarig för är de val jag gör livet. SÅ om jag väljer att vara svensk eller amerikan, det borde väl vara det som är det viktiga. Det jag föds med kan ju jag inte påverka.

Liberaler är för mångkultur för att vi tror på människan och inte kollektivet.

2011-03-03 @ 16:15:31
Postat av: Åsiktsmannen

1)

Abir: Undrar varför du lägger ner så himla mycket tid på att försvara något som inte ens du tror på?

Åsiktsmannen: Olyckligt att inleda feedback med att visa att man missförstått hela posten. Men vi går vidare.

2)

Abir: Om du inte tror på mångkultur så menar du att man inte ska resa till andra länder, inhämta inspiration från andra länder, att det man föds till det borde man hålla sig till.

Åsiktsmannen: Återigen, jag talar om det mångkulturella samhället. Inte andra länders kulturer. Suck... Men vi låter oss inte nedslås utan går vidare...

3)

Abir: Som liberal är det viktigt för mig att jag inte hålls ansvarig för något jag föds i utan det jag ska hållas ansvarig för är de val jag gör livet. SÅ om jag väljer att vara svensk eller amerikan, det borde väl vara det som är det viktiga. Det jag föds med kan ju jag inte påverka.

Åsiktsmannen: Ingenstans håller jag invandrarna ansvariga för sveriges massinvandring om det nu är det du antyder. Fredrik Reinfeldt & co däremot trasar sönder vårt land både för mig och invandrare (och liberaler).

4)

Abir: Liberaler är för mångkultur för att vi tror på människan och inte kollektivet.

Åsiktsmannen: Att så många, så värdeladdade ord kan betyda så lite. Intressant.

2011-03-04 @ 13:39:55
URL: http://asiktsmannen.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Härlig blogg där! :D

några helgplaner ? :D

2011-03-04 @ 13:48:58
URL: http://ninass.blogg.se/
Postat av: lovisa

allt bra?:)

2011-03-04 @ 14:21:46
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: scheisse

" Om du inte tror på mångkultur så menar du att man inte ska resa till andra länder, inhämta inspiration från andra länder, att det man föds till det borde man hålla sig till."



Jomenabsolut, Abir. Och om du tror på mångkultur så innebär det att du aldrig ska bosätta dig i något land utan bara resa runt i världen hela tiden.



Själv anser jag att kebab är så pass gott att skapandet av ytterligare några dussin ghetton i sverige är ett lågt pris att betala för att få njuta av den starka såsen.

2011-03-26 @ 10:30:35
Postat av: Claes Andersson



Det här vill jag kalla en mycket bra sammanfattning - beskrivande och verklighetsnära. I allt det väsentliga i tråd med mina egna tankar. Jag kommer att länka till den här bloggen på andra nätsidor.



Borde du inte lägga ut den här uppgörelsen på YouTube? De här videoklippen tycker jag ger en bra bild av följderna av mångkulturen:



http://www.youtube.com/watch?v=6g_tSs5OJqs&

http://www.youtube.com/watch?v=tj2N2dJDM1M&.



Kanske du kan skriva lite om hur du tror "fas 3" kommer att bli?



Jag skulle vilja rekommendera den här uppgörelsen, skriven på engelska och från en brittisk synvinkel men ändå träffande för hela västvärlden:



http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/03/multiculturalism-merits-and-debits.html

2011-06-28 @ 20:50:36
URL: http://www.judas1.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0